Esbjerg Archery bliver talentcenter


Bueskydning Danmark i unikt samarbejde med Elitekommunerne Randers, Esbjerg og Holstebro Bueskydning Danmark etablerer i samarbejde med Elitekommunerne Randers, Esbjerg og Holstebro Talentcenter Midt- og Sydjylland. Det er et talentarbejde, der rækker langt ud over, hvad vi tidligere har formået i bueskydning.

Målet er i fællesskab at skabe talenter, som på sigt vil være kandidater til vores seniorlandshold, hvorfra vi finder vores deltagere til internationale mesterskaber og OL. Sportschef i Bueskydning Danmark Allan B. Grønkjær udtaler: ”Med denne aftale skaber vi talentcenter på tværs af regionen og på tværs af kommunerne. Vi sætter nye standarder for, hvordan man kan træne talenter i bueskydning.

Vi er enormt stolte af at kunne præsentere et så stærkt samarbejde med disse kommuner om Talentcenter Midt- og Sydjylland.” I Talentcenter får udvalgte talenter mulighed for at arbejde med de eksperter inden for fysisk træning, sportspsykologi, kostvejledning og lignende, som Elitekommunerne har tilknyttet. Samtidig skaber vi et talentudviklingsmiljø på tværs af klubber. Her møder de unge talenter ligesindede ambitiøse bueskytter, der tager deres sport og udvikling meget seriøst. Talentcenteret er første resultat af en ny talentudviklingsstrategi hos Bueskydning Danmark, som implementeres i 2015.

Kort om Team Danmarks samarbejde med Elitekommuner Team Danmark ønsker, at dansk elitesport skal udvikles på en socialt og samfundsmæssigt forsvarlig måde. De unge talenters fokus på sporten skal gå hånd i hånd med uddannelse og arbejde, og elitekommunerne arbejder derfor tæt sammen med klubber, idrætsskoler, de lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. De første Elitekommuner blev etableret i 2005, og en lang række unge danske atleter, som de seneste år har præsteret på allerhøjeste internationale niveau, har haft fordel af de Elitekommunernes fokus på talentudviklingen.


Esbjerg kan bryste sig af årets himmelstormer hos dame recurve (OL-buen). Natasja Bech, 19 år, er braget igennem i denne sæson. Hun kom ind på senior landsholdet i starten af året, vandt DM-indendørs og har repræsenteret landsholdet ved flere internationale stævner. Senest i juli ved EM i Armenien, hvor hun fik en glimrende debut, og var med til at sikre Danmark en 5. plads for hold. I Esbjerg er bueklubben Bueskyttelauget Viking i tæt samarbejde med Esbjerg kommune ved at skabe meget spændende vilkår for talentudviklingen.